недеља, 31. мај 2009.

Vikend kod kuće


Mama: "Pored dece, rođenje unučića je najlepši osećaj. Imam sreću da sam baka dvoje dece, koji ispunjavaju moj dan, čine ga lepšim i zabavnijim. Kada sam sa njima i ja se osećam mlađe."

Vikend kod kuće



Mama: "Koliko god čovek bio uspešan, shvati koliko je bogat tek kada mu se rodi dete. Ja sam imala tu sreću da dobijem dve kćerke i da dočekam da postanu ljudi, deleći sa njima i srećne i tužne trenutke."

Vikend kod kuće

Ovaj vikend kod kuće sam iskoristila da polako završavam svoj rad. Snimila sam neke fotografije iz našeg foto-albuma i zabeležila sećanja moje majke na te fotografije.

Mama: "11. marta nam je bilo 31. godina braka. Od života sam mnogo očekivala i želela, možda sam mogla imati i više, ali sam zadovoljna, jer sam sa suprugom obišla svet i izrodila decu, dočekala unuke, ali se i dalje nadam da će mi život podariti još radosti i sreće."

недеља, 17. мај 2009.

Moja porodica

Kao što sam navela u prethodnom postu, mediji koje ću koristiti u realizaciji mog zadatka jesu fotografija i video zapis (kamera). Ovaj vikend sam provela u krugu svoje porodice i snimila sam (kamerom) razgovor sa svojom majkom, gde ona priča o svojim sećanjima iz najranijeg detinjstva, mladosti, pa sve do današnjih dana, na osnovu nekih fotografija iz porodičnog foto-albuma, koje sam ja odabrala. Taj video zapis je u procesu montaže tako da će neki delovi biti postavljeni za nekoliko dana. Takođe sam napravila par fotografija moje porodice u njihovim svakodnevnim radnjama i obavezama, bez nameštanja i prividne sreće, kako to obično deluje na svim porodičnim fotografijama. Imaćete priliku da vidite i uporedite fotografije snimljene iz "običnog" života i fotografije iz načeg porodičnog foto-albuma, snimljenim na venčanjima, krštenjima, rođendanima i sl. Koliko se razlikuju prosudite sami!